Geschiedenis en Oorsprong van Quinoa
Quinoa (Chenopodium quinoa) is inheems in Zuid-Amerika en wordt al 6000 jaar als hoofdvoedselgewas verbouwd. Quinoa werd al door de Inca's als veldproduct gebruikt. De plant kan groeien onder koude, voedingsarme en droge omstandigheden. De groeiperiode is ongeveer 5-6 maanden.
Door middel van kruising zijn er quinoa variëteiten ontstaan die kunnen groeien onder Europese en Noord-Amerikaanse omstandigheden. In de eerste helft van april wordt de quinoa in Europa gezaaid en de oogst vindt plaats vanaf half september.
Productieproces Quinoa Vlokjes
Na de oogst wordt de quinoa eerst schoongemaakt. Vervolgens wordt de quinoa gewassen om de saponine te verwijderen. Daarna wordt het gedroogd en worden de beste stukken met de hand geselecteerd. Deze stukken worden geweekt om de quinoa te platten. Na het drogen wordt de quinoa gezeefd en vervolgens verwerkt tot quinoa vlokken.
Gezonde eigenschappen van Quinoa Vlokjes
<Quinoa vlokken zijn rijk aan vitamines B2, E, ijzer, koper en magnesium. Quino…
De biologische guaranazaad wordt verkregen door het drogen van de zaden van Paullinia cupana. Een klimmende struik die inheems is in het Amazone regenwoud. De guaranaplant dankt zijn naam aan de stam van de Guaraní-indianen, die zijn zaad gebruikten voor verschillende toepassingen. Het valt op door zijn samenstelling, die rijk is aan cafeïne en fenolische verbindingen, stoffen die het antioxidante eigenschappen geven. Guaranazaad is een 100% natuurlijk en biologisch product.
INCI: PAULLINIA CUPANA SEED EXTRACT
CAS: 84929-28-2
EINECS: 284-512-1
Granulaten zonnebloemschroot in Big Bag van 1 ton.
Productparameters:
• Eiwitten: 39 %
• Vocht: tot 10,4 %
• Vet: 1,4 %
• Vezels: 22,8 %
Prijs:
• 1.250 PLN per Big Bag met levering in de provincie Mazowiecki of het gebied rond Biała Podlaska.
Minimale bestelling 22 ton - volle vracht, betaling na levering van de goederen.
Aanvullende informatie:
• Certificaten te downloaden en andere productfoto's vindt u op onze website:
www.atwork.com.pl/;
• Aanbieding komt van een Pools bedrijf;
• Mogelijkheid tot het uitgeven van een factuur met BTW.
Neem alstublieft contact met ons op: 503#577#909
Bel ons en geef ons de afleverlocatie door, dan berekenen wij de prijs voor u. Wij garanderen korte levertijden en professionele service.
minimale bestelling: 23 ton
Camelina-olie wordt geëxtraheerd uit de zaden van de Camelina sativa-plant, ook wel bekend als gouden vlas of valse sesam. Deze essentiële olie wordt gewaardeerd om zijn voedingsprofiel, omdat het rijk is aan omega-3-vetzuren, antioxidanten en vitamine E. De ontstekingsremmende en verzachtende eigenschappen maken het een natuurlijke moisturizer voor de huid, die helpt om irritatie te kalmeren en de huidelasticiteit te verbeteren. Daarnaast staat camelina-olie bekend om zijn vermogen om haar te versterken en te verzachten, wat zorgt voor glans en beheersbaarheid. Het wordt ook gebruikt in de keuken vanwege de milde smaak en het hoge gehalte aan gezonde vetzuren, wat bijdraagt aan een uitgebalanceerd dieet.
CONTAINER: 25 kg. 200 kg. IBC 1000 kg.
INCI: Camelina sativa zaadolie
De driekleurige quinoa komt van de biologische teelt van het bedrijf en is een mix van witte, rode en zwarte quinoazaden. De witte quinoa heeft een neutrale smaak, terwijl de rode of zwarte variëteiten zich kenmerken door een sterkere en intensere smaak, wat deze mix de juiste balans van smaak en energie geeft. De quinoa is van nature glutenvrij en is geschikt voor mensen die intolerant zijn voor gluten of voor degenen die een veganistisch of vegetarisch dieet volgen. Dit voedsel is rijk aan verschillende voedingsstoffen die nuttig zijn voor het welzijn van het lichaam: vezels, mineralen (magnesium, kalium en ijzer), omega 3 en 6 vetzuren. Voordat de glutenvrije quinoa wordt gekookt, moet deze altijd onder stromend water worden afgespoeld en vervolgens 10-12 minuten worden gekookt. Daarna kunnen de zaden worden geroosterd om de smaak nog verder te verbeteren. Het kan worden gebruikt om smakelijke voorgerechten, lichte hoofdgerechten, groentesoepen, vegan burgers of gehaktballen, of verse en authentieke salades te bereiden.
Oorsprong: Peru
Voedingswaarden (per 100g)
Energie: 374 Kcal
Koolhydraten: 68,9 g
Eiwitten: 13,1 g
Totaal vet: 5,8 g
Verzadigd vet: 0,59 g
Enkelvoudig onverzadigd vet: 1,54 g
Meervoudig onverzadigd vet: 2,35 g
Voedingsvezels: 5,9 g
Wie profiteert van Quinoasure? Quinoasure is een glutenvrij gewas en daarom ideaal voor mensen die lijden aan graanintolerantie.
Ook personen met een Candida-infectie kunnen dit onbewerkte product probleemloos consumeren.
Quinoasure voldoet aan de behoeften van alle consumenten die gezond willen eten. Het is bijzonder geschikt voor – Glutenallergici – Vegetariërs en veganisten – Peuters, zwangeren, sporters, ouderen.
Koriander wordt gebruikt als specerij in de keuken en voor het geven van een aangename geur in de parfumerie, cosmetica en zeepproductie. De plant is een goede honingplant.
Het wordt veel gebruikt als specerij voor het op smaak brengen en versterken van worst, kaas, ingeblikt vlees en vis, augurken, likeuren, toegevoegd aan het bakken van Borodino-brood, banket en culinaire producten, evenals in de productie van bepaalde soorten bier en likeuren (in Duitsland).
Essentiële olie wordt verkregen uit de vrucht, die wordt gebruikt voor de synthese van linalylacetaat, citral en andere aromatische stoffen die in de parfumerie en cosmetica worden gebruikt om parfumproducten de geur van lelietje-van-dalen, violet, roos, bergamot, lelie, citroen, enz. te geven. Essentiële olie wordt gebruikt in de technologie, zeepproductie en in de textielindustrie. Na het destilleren van de essentiële olie wordt de vetolie geëxtraheerd, die wordt gebruikt in de zeepindustrie en de productie van oliezuur.
De belangrijkste kenmerken van moringa poeder voor gebruik in cosmetica:
Rijk aan voedingsstoffen: Moringa poeder zit boordevol essentiële vitaminen en mineralen, waaronder vitamine A, C en E, die bekend staan om hun huidversterkende en antioxiderende eigenschappen.
Antioxiderende eigenschappen: Moringa poeder is een krachtige bron van antioxidanten, zoals quercetine en chlorogeenzuur, die de huid helpen beschermen tegen schade door vrije radicalen, vroegtijdige veroudering en negatieve milieu-invloeden.
Ontstekingsremmend: Het bevat ontstekingsremmende bestanddelen zoals isothiocyanaten en quercetine die roodheid, zwelling en irritatie kunnen helpen verminderen, waardoor het geschikt is om de gevoelige huid te kalmeren.
Hydraterend: Moringa poeder staat bekend om zijn hydraterende eigenschappen, die helpen vocht in te sluiten en droogheid van de huid en het haar te voorkomen.
Bijkomende voordelen: reinigend en ontgiftend, collageen boost, anti-acne, natuurlijke kleurstof.
Verpakking:200 KG
Houdbaarheid:24 maanden
Komijn is een bloeiende plant uit de familie Apiaceae, afkomstig uit de Irano-Turanian regio. De zaden – elk verpakt in een gedroogde vrucht – worden in de keukens van veel culturen zowel in hele als gemalen vorm gebruikt.
Wij zijn producenten in Paraguay, van waaruit wij onze biologische sesamzaad exporteren naar Frankrijk en Europa.
Wij zetten ons in voor duurzame ontwikkeling en daarom planten wij op bestelling om onze klanten de kwaliteit en versheid van ons product te garanderen.
Neem contact met ons op voor een offerte door de gewenste hoeveelheid en de gegevens van uw bedrijf op te geven, bedankt!
Biologische Chiazaad uit Peru
Onze Chiazaad wordt gekweekt volgens biologische methoden, zorgvuldig gecontroleerd, geselecteerd en deskundig verpakt.
Wetenschappelijke naam: Salvia hispanica L.
Gebruikte portie: zaden
Oorsprong en distributie: Peru, met primaire productiegebieden in Cuzco, Huánuco en Andahuaylas.
Eigenschappen:
Chiazaad heeft een gezondheidsvriendelijke samenstelling, ideaal voor degenen die prioriteit geven aan hun welzijn. Met 20% plantaardige eiwitten, 25% oplosbare vezels en 40% olie, naast andere essentiële voedingsstoffen, is chiazaad een gezonde voedingssupplement.
Ongeveer 64% van de chiazaad bevat essentiële vetzuren omega-3 en omega-6, die het metabolisme aanzienlijk verbeteren en zorgen voor evenwichtige niveaus van cholesterol en triglyceriden voor een betere cardiovasculaire gezondheid.
Wij leveren zonnebloemvetzuren uit Oekraïne aan alle Europese landen.
Zonnebloemvetzuur is een complexe mengsel van organische zuren, waaronder linolzuur, oliezuur en andere zuren, die deel uitmaken van de natuurlijke samenstelling van zonnebloemolie.
Toepassing: zeep maken, productie van glycerine en stearine. De vetzuren zijn geregistreerd als voedseladditief E570 als schuimstabilisator, glansmiddel en ontschuimer.
Productkenmerken:
Watergehalte %: 1,60 (ISO 8534)
Massa-fractie van stoffen onoplosbaar in ether %: 0,73 (ISO 663)
Ruwe vet %: 97,34
Voor meer details en kwaliteitsdocumentatie kunt u rechtstreeks contact met ons opnemen.
Voldoet aan de Turkse Voedselcode.
Is geproduceerd in overeenstemming met de Regels en Beginselen van de Biologische Landbouw.
Ons bedrijf is gemachtigd door Başak Ekologische Producten Diensten Handelsmaatschappij Ltd. met het autorisatiecode TR-OT-28 voor de "Marketing van Biologische Producten".
Wij zijn een van de toonaangevende handelaren in granen en oliehoudende zaden en verbinden producenten en gebruikers van granen en oliehoudende zaden over de hele wereld. Wij opereren op een geïntegreerde wereldwijde basis om granen en oliehoudende zaden te sourcen, op te slaan, te verhandelen, te verwerken en te distribueren, waaronder tarwe, maïs, oliehoudende zaden, gerst en sorghum, evenals plantaardige oliën en maaltijden. Wij hebben een brede wereldwijde aanwezigheid in graanontginning, verzending en verwerking, bieden een scala aan diensten voor boeren en oplossingen voor risicobeheer, en hebben aanzienlijke expertise in het omgaan met identiteitsbehouden en gedifferentieerde producten. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.
Koriander (Coriandrum sativum): Koriander Hele zaadjes BIO van VehGro. Koriander staat in Nederland ook bekend als Ketoembar. Het is een populair kruid in de Indiase, Aziatische, Latijns-Amerikaanse en Noord-Afrikaanse keuken. De smaak van verse koriander is omstreden. Waarschijnlijk bepalen uw genen of u tot de korianderliefhebbers of -haters behoort. Korianderbladeren worden echter door bijna iedereen gehaat, terwijl de smaak van korianderzaadjes geliefd is! En dat is maar goed ook, want koriander zit vol vitamines en mineralen! Bewaar op een droge en donkere plaats en vermijd directe zonneschijn.
Herkunft van hennep: De hennepzaad (sativa) komt oorspronkelijk uit Centraal-Azië, maar is inmiddels verspreid over Europa, China en de rest van de wereld. Hennep kan in bijna elk ecosysteem ter wereld worden verbouwd, waardoor het mogelijk is om hennep wereldwijd te telen. Samen met bamboe is hennep een van de snelst groeiende planten op aarde. Het was ook een van de eerste planten waarvan verwerkbare vezels werden gesponnen. Selectieproces voor hennepzaad: Direct na de oogst worden de hennepzaadjes geselecteerd en gereinigd om ongewenste delen te verwijderen. Na dit proces worden de zaden in luchtgedroogde drogers gedroogd. Zo wordt ervoor gezorgd dat er hele hennepzaadjes overblijven die verpakt kunnen worden. Gezondheidsvoordelen van hennepzaad: Hennepzaad kan rauw worden gegeten en bevat dan de noodzakelijke eigenschappen voor een gezonde voeding. Hennepzaad bevat omega-3- en omega-6-vetzuren.
"Biologisch gebroken Lijnzaad
Lijnzaad is het zaad van de vlasplant. Om deze reden wordt lijnzaad ook wel vlaszaad genoemd. Het wordt gebruikt als grondstof voor lijnzaadolie dat met behulp van een oliemolen uit het zaad wordt geperst. Lijnzaad heeft een nootachtige smaak en zit vol met voedingsstoffen waaronder veel vezels (27,3 g / 100g).
Heel of gebroken lijnzaad?
Lijnzaad is te verkrijgen als hele zaden en als gebroken zaden. De hele lijnzaad zaden worden niet goed verteerd door het lichaam. Daarom wordt aangeraden om gebroken lijnzaad te gebruiken zodat alle stoffen uit lijnzaad ook daadwerkelijk opgenomen worden.
Gebroken lijnzaad is heerlijk door bijvoorbeeld smoothies, yoghurts, salades of door baksels."
De BIO Glutenvrije Quinoameel is een uiterst gezonde en voedzame culinaire alternatieve. Het wordt verkregen door het malen van de zaden van quinoa, een glutenvrije graansoort afkomstig uit de Andes. Gecertificeerd biologisch en glutenvrij, is quinoameel perfect voor mensen die een glutenvrij dieet volgen of voedselintoleranties hebben. Quinoa zelf is een buitengewoon voedsel dat rijk is aan complete eiwitten, die alle essentiële aminozuren leveren die nodig zijn voor spiergezondheid en algemeen welzijn. Bovendien is het een waardevolle bron van voedingsvezels die de spijsvertering bevorderen en een langdurig verzadigingsgevoel ondersteunen. De BIO Glutenvrije Quinoameel bevat ook een scala aan belangrijke vitamines en mineralen, waaronder B-vitamines, ijzer, magnesium en zink. Deze voedingsstoffen zijn essentieel voor de goede werking van het lichaam en spelen een sleutelrol in tal van fysiologische functies.
De donkere BIO lijnzaadjes zijn rijk aan voedingsstoffen en daarom staan ze bekend als de zaden van de gezondheid. In de keuken kunnen lijnzaadjes op verschillende manieren worden gebruikt. Aangezien het smaakloze zaden zijn, zijn ze ideaal om aan andere gerechten toe te voegen, zoals om salades te verrijken of als basis ingrediënt voor vegetarische burgers of kroketten. Ze zijn ook uitstekend om toe te voegen aan zoete of hartige deegwaren, of om muesli of witte yoghurt een extra smaak te geven. Veel mensen weten niet dat lijnzaadjes eieren kunnen vervangen; het enige wat je hoeft te doen is een eetlepel gemalen lijnzaad te mengen met drie eetlepels water. Het verkregen mengsel kan een ei vervangen in koekjes of taarten. Lijnzaadjes kunnen in de keuken zowel heel als gemalen worden gebruikt om de opname van de voedingsstoffen te vergemakkelijken. Gemalen of fijngemalen zullen ze gemakkelijker door ons lichaam worden opgenomen. Ze zijn ook van nature glutenvrij.
Biologische havermout is een voedsel dat niet erg bekend en gebruikt is in Italië, terwijl het in de Engelssprekende landen een van de belangrijkste ingrediënten van het ontbijt is. Biologische havermout wordt verkocht in granen om smakelijke veganistische of vegetarische recepten te bereiden. Havermout wordt vaak rauw in vlokken gebruikt om het ontbijt met melk of yoghurt smakelijker te maken, terwijl de graanvariant uitstekend is voor het bereiden van soepen of bouillons. Dit graan is ook een concentratie van voedingsstoffen die nuttig zijn voor het welzijn van het lichaam, zoals vezels, B-vitamines en verschillende mineralen (ijzer, calcium, kalium, fosfor, magnesium, koper). Biologische havermout moet voor het koken onder stromend water worden afgespoeld om eventuele onzuiverheden te verwijderen en moet vervolgens minstens 12 uur worden geweekt. Daarna kan het worden gekookt of gebruikt als ingrediënt voor salades en bijgerechten, maar vooral voor het bereiden van koekjes, brood, hartige taarten en zoetigheden.